Sider

onsdag den 28. november 2012

Poser

I gårsdagens DIY viste jeg, hvordan man kan sy en rygsæk og kan man det, kan man sy poser til en helt masse andet! Man skal bare ændre målene på stoffet eller bruge forskellige stykker stof. Man kunne fx lave en minirygsæk til bamsen eller...
Min pose til rundpinde - 

- med flere rum indvendig!
Skopose med kig-hul.
Idéen til klemmeposen kommer fra bogen "Tag tråden op" af Anne-Pia Godske Rasmussen.

tirsdag den 27. november 2012

DIY: Rygsæk

Jeg har brugt lidt en del tid på at lave en vejledning i, hvordan man syr en lille rygsæk. Vejledningen bliver brugt i håndarbejdsundervisningen på min skole. Når jeg nu har lavet arbejdet, kan den ligeså godt komme på bloggen også. Det kan jo være, der sidder nogle kreative storesøskende derude, der mangler en julegave til lillesøster eller -bror.

Den færdige rygsæk
Materialer:
Bævernylon eller lignende kraftigt stof, 30x90 cm
3 m anoraksnor
Snørehuller 5 mm
Og selvfølgelig symaskine, tråd, saks m.m.

Et lille tip: Se alle billederne igennem, før du begynder at sy.
Hvis du vil sy dekoration på rygsækken, skal du gøre det før du syr den sammen.
Zig-zag stoffet hele vejen rundt i kanten.

Fold stoffet med vrangsiden ud og
 sæt knappenåle i de 2 lange sider.

Mål 6 cm ned fra overkanten og
sæt mærker i siderne.

Sy med lige-ud-sting fra bund til mærke i begge sider.
Sy 1 cm fra kanten af stoffet. 
Pres sømrummet til siderne.

Sy rundt om slidsen med lige-ud-sting.

Slidsen efter syning.

Fold 3,5 cm ned fra overkanten på begge sider.

Pres kanten med strygejernet.

Sy ombukket fast med lige-ud-sting.
Ombukket/løbegangen efter syning.
Tegn 2 trekanter med sidelængden 5 cm i bunden
på retsiden af stoffet.
Sy med lige-ud-sting hele vejen rundt i trekanterne.

Sådan!
Klip 2 stk. anoraksnor 150 cm lange.
Træk dem gennem løbegangen - 

- fra hver sin side.

Slå snørehuller i trekanthjørnerne.
Træk snorene gennem hullerne og bind knuder.
Tillykke! Din rygsæk er færdig.
Rygsækken kan selvfølgelig dekoreres. Husk blot at gøre det før du syr den! Du kan fx printe et billede på særligt overføringspapir og stryge det på eller lave en applikation. Eller hvad med lidt "bling" i form af pailletter? Der er uanede muligheder. God fornøjelse!




 

søndag den 25. november 2012

Gevinst!

Så gik der lynhurtigt en weekend til uden nævneværdige nørklerier af egen hånd. Lørdag gik igen med kor, men denne gang var det med mit ekstrakor, hvor vi øver Haydns Skabelsen, et fantastisk værk. Jeg kom til at tale med min sidedame, som mente hun havde set mig et eller andet sted før. Jeg er ikke fantastisk god til at huske ansigter, og hendes fik desværre ingen klokker til at ringe. Vi begyndte på øvelsen "Find et sted, en tid og en begivenhed". Vi fik snævret søgefeltet ind til, at det måtte være noget med kor, og fandt efterhånden svaret: Vi havde sunget i det samme kor i Haslev i sidste halvdel af 90'erne, og det var dér, vi sang Haydns Skabelsen første gang!

Søndag gik med førjulehygge. Jeg havde lovet at hjælpe til på min fasters julebazar til fordel for Kirkens Korshær. Jeg havde i forvejen produceret lidt forskelligt til håndarbejdsboden og fik ellers til opgave at sælge lodder til lodtrækningen. Jeg købte også nogle selv mest for at støtte foretagenet, men gik faktisk hjem med en af de gode præmier: en stor kagedåse med alle mulige lækkerier i. Jeg købte også lys, marmelade, æbler og hjemmestrikkede sokker - jeg er endnu ikke nået til sokkestadiet i min strikkeudvikling!
 

torsdag den 22. november 2012

Julegave nr. 1

Så blev julegave nr. 1 færdig. Et stykke samlet uglepuslespil. Moderen til barnet, der skal have uglen, har godt nok ønsket en uglemor med unge, men det tager altså tid at hækle og samle uglen, så ungen må vente, til jeg kan se, at tiden slår til. Der er flere andre projekter under nålen...
Ugle i det grønne

søndag den 18. november 2012

Musikalskhed

Weekenden er næsten gået, og jeg er godt brugt. Jeg har tilbragt lørdagen og en del af søndagen på Kalundborg Vandrerhjem til korweekend med det kor, jeg synger i. Alt i alt blev det til godt 11 timers korprøve, og det kræver sin kvinde eller mand at være koncentreret om noder, toner og klang så længe. Men det er skønt når det lykkes, når tonerne rammes, harmonierne passer sammen og sangteksten kan høres i musikken. Man kunne næsten føle julen.

Ind i mellem var der indlagt pauser - vi skulle jo spise. Madglæden kunne næsten matche sangglæden, for de laver fantastisk mad på vandrerhjemmet. Billedet er taget i spisesalen og siger noget om deres holdning til mad, men nogle af ordene kunne såmænd også gælde oplevelsen af at synge i kor.
Det blev ikke til meget nørkleri i denne weekend, men jeg fik dog hæklet 4 runde firkanter til mit tæppe, mens der blev øvet stemmer.14 tilbage...

fredag den 16. november 2012

Materialelageret

I går gik der tid med at gennemse  mit materialelager for at se, om jeg har, hvad jeg skal bruge til de planlagte julegaver. Materialelager lyder som et stort rum med adskillige hyldemeter stof og garn, og så slemt er det ikke. Der er kun tale om 6-7 Ikeaplastkasser med et blandet indhold af nyt og gammelt stof, garn, pudefyld og pladevat, og hvad man ellers lige har brug for. Jeg fandt meget af det, jeg har brug for, men måtte alligevel lige i Stof & Stil og supplere med de sidste ting.

Stof & Stil er et dejligt og farligt sted. Jeg har altid en indkøbsliste med, så jeg ved, hvad jeg skal gå efter. Problemet er bare, at jeg ofte kommer hjem med mere, end der står på sedlen, lidt ligesom det kan ske i Netto. Man bliver så inspireret, når man går rundt mellem stof-, garn- og dimsehylderne. Helt galt går det, når jeg henter de nye kataloger. Så starter jeg med en kop kaffe, mens jeg bladrer katalogerne igennem, og SÅ går jeg ind og handler, for det ville jo være ærgerligt at komme hjem og opdage, at der var noget i kataloget man skulle have købt... Og her har vi i virkeligheden årsagen til mit materialelager, for når jeg har købt ind, og der er gået et stykke tid, har jeg glemt, hvad det var, jeg havde tænkt at sy af det pistaciegrønne stykke velour eller det lyseblå satin med broderi. Men jeg klager ikke! Det er nemlig skønt engang i mellem at tænke: Jeg har lyst til at sy - hvad kan jeg mon finde i kasserne i dag?

Nu har jeg så materialerne i hus til de planlagte julegaver, så bliver det spændende at se, om tiden rækker til planerne. Selv om jeg prøver at være i god tid, sker det at julen kommer for hurtigt, og jeg må finde andre løsninger. Men der er håb: gave nr. 1 er næsten færdig
Kommende julegaver?
.

søndag den 11. november 2012

Krea-stress

Efter sidste weekend med Sykredsen og opstart på nye projekter fik jeg lidt krea-stress over alle de ting, jeg pludselig havde gang i, og det hører INGEN steder hjemme! Man skal ikke få stress af håndarbejde - det skal være et afslappende pusterum at nørkle. Men når projekterne er mange, og ideerne til kommende projekter og hjemmelavede julegaver står i kø, er der kun en ting at gøre: man må arbejde sig ud af det. Jeg greb strikkepindene og gjorde min bluse-busseronne-ting (jeg ved ikke helt, hvad den kaldes) færdig. Er jeg tilfreds med resultatet? Den er ikke helt så lang, som jeg havde forestillet mig, men sjalskraven er da blevet rimelig vellykket, og den er blød og lun, så jeg skal nok få den brugt. Den vil forhåbentlig se pænere ud på mig end den gør på gulvet.

Jeg nåede på bogmesse i Bella Centeret søndag formiddag. Jeg havde håbet at komme hjem med nogle kreabøger, men faldt desværre ikke for nogle. Til gengæld kommer jeg til at lægge nøklerierne til side ind i mellem, for bunken med ulæst skønlitteratur voksede betragteligt.

tirsdag den 6. november 2012

Flere WIPs

Weekenden med Sykredsen af 4. november 2012 skuffede på et område: jeg havde håbet at blive færdig med bare ét af de igangværende projekter, men det blev ikke...

Til gengæld begyndte jeg på to nye ting. "Var det nu klogt?", kan man med god ret spørge. Det ved jeg ikke, men jeg fik jo en udfordring af veninderne om at strikke dette sjal fra Drops, og nu kunne jeg få hjælp til at komme i gang, og så ville det være dumt at lade muligheden gå fra sig. Altså kastede jeg mig ud i det, og veninderne fik fred, da projektet krævede en stor portion koncentration, så jeg var temmelig udeltagende i samtalen. Jeg nåede i weekendens løbet at strikke den første bid af mønsteret.
På vores udflugt til den lokale garnforretning kastede den ene veninde sin kærlighed på en hæklet krammeugle og påstod, at den ønskede hendes datter sig i julegave og helst både mor og barn (ugle, altså). Det kan jo hurtigt blive jul, så derfor begyndte jeg straks på en uglefamilie i pigefarver. Her var det heldigvis muligt at deltage i samtalen.

mandag den 5. november 2012

Skriftlig beretning fra Sykredsen

Alle mødte friske og veloplagte op til weekendens nørklerier. Vi lagde ud med den i vedtægterne beskrevne udflugt, der gik til Garnhuset i Køge, samt Køge Torv. Her blev indkøbt garn, te og andre lækkerier.
Efter en velsmagende frokost bestående af byens bedste sandwiches, kastede vi os over de medbragte strikke- og hækleprojekter af forskellig sværhedsgrad. Der blev arbejdet på sjaler, sokker, vanter, halstørklæde, babybluse og krammeugle m.m.selvfølgelig under indtagelse af guf og te og kaffe.
Den udvalgte TV-serie var "Anne fra Grønnebakken", men der blev også plads til et enkelt afsnit af Matador.
Af kulinariske oplevelser bød weekenden bl.a. på mørbradgryde, gulerodssuppe og æblekage med smuldredej. En del af dette var lavet klar i forvejen, for at give værtinden (læs: mig) bedre tid til at nørkle.
Den bløde gave til værtinden bestod af garn og opskrift til et sjal, der blev modtaget med glæde og en smule bekymring over sværhedsgraden. Værtinden takker for tilliden til hendes strikkeevner og for god ro og orden, samt fantastisk stemning under hele Sykredsens forløb.
Værtindegaven

søndag den 4. november 2012

Stiftende generalforsamling i Sykredsen af 4. november 2012

Formål for Sykredsen (med blødt d) af 4. november 2012:
At skabe mulighed for at nørklebegejstrede veninder i selskab med hinanden kan hækle, strikke eller sy forskellige ting til andres eller egen glæde.

Vedtægter for Sykredsen af 4. november 2012:

  1. Indtagelse af god mad.
  2. Mulighed for indtagelse af rigeligt guf og uendelige strømme af te og kaffe. 
  3. Udflugt til, for Sykredsen, relevante steder, hvor ovennævnte ting samt materialer til nørklerierne evt. kan indkøbes.
  4. Der skal kunne vises TV-serier og/eller film under arbejdet. 
  5. Der medbringes bløde pakker til værtinden.
Således vedtaget på den stiftende generalforsamling den 4. november 2012.