Sider

torsdag den 18. juli 2013

Sommernørklerier eller plan nr. 4

Jeg havde jo en lang liste med planer for sommerferien, så dagens indlæg bliver en opdatering på plan nr. 4 - den med at hækle og sy. Hækleposen har været med på tur til familie i Nordsjælland, og der er sket lidt. Jeg har udryddet det sidste limegrønne bomuldsgarn og hæklet minidollies en masse. De er ikke så mini igen, for garnet er tykt. De egner sig fint til at ligge under en varm kop eller noget.
Min hæklede bluse nærmer sig færdig. Jeg er ved at hækle den sammen. 
Endelig er jeg i gang med et syprojekt bestående af 63 firkanter på 20x20 cm. Der er indtil videre kommet 7 strimler ud af stumperne. Fortsættelse følger...fredag den 12. juli 2013

Miniferie i Skåne

Som nævnt har jeg været på miniferie i Sverige, hvor jeg besøgte familien. Hyggeligt og afslappet. Min kusine og jeg tog et par tøseudflugter. Først til Klippan Yllefabrik, der bl.a. sælger de lækreste uldplaider. De har også garnudsalg, hvor man kan være heldig at finde noget godt. Jeg blev nu ikke fristet denne gang.
Næste tøsetur gik til Höganäs, hvor første stop var Höganäs Saluhall. Det er en gammel keramikfabrik, hvor der tidligere blev produceret bl.a. nedløbsrør. Nu er der brugskunstforretning og delikatessemarked i og mellem de store, gamle ovne. På første sal kan man købe frokost, menukortet er enkelt og kvaliteten god, og spise den mellem ovnene. Vi købte lidt lækkerier i form af pølse og ost med hjem til aftensmaden og nød en rejemad til frokost.
Et vue over delikatessemarkedet

Fabriksstemningen er der endnu på den fede måde.
Næste stop på tøseturen var Höganäs Outlet, hvor man har samlet en række store outletbutikker fx Iittala, Kosta Boda og Lager 157 (tøj). Her fandt jeg et par Höganäs keramik skåle, samt en top og en strikbluse. Alt i alt en fantastisk hyggelig lille ferie!

torsdag den 11. juli 2013

Gaver

Inden en miniferie i Sverige røg der et par gaver gennem symaskinen - en nøglesnor og et tubetørklæde. Stoffet er fra Rema 1000 og vejledning til tørklædet kan findes her hos Stof og Stil under vejledninger. Tørklædet er afleveret til modtageren, der blev glad!onsdag den 3. juli 2013

Forsinket To-do ta-da

Så blev mine sprutter færdige både de to, der har ventet længe på øjne og mund, og den sidste, der er et bestillingsarbejde.

Plan nr. 1: Bøger

Normalt er jeg lidt af en bogsluger. Der ligger altid mindst en bog på natbordet, og jeg kunne ikke drømme om at tage ud at rejse, hverken kort eller langt, uden en bog til turen. Men i det forgangne skoleår (fint ord - forgangne) er læsevanerne blevet lavet om. I efteråret var jeg på efteruddannelse, og det indebar læsning af en del faglitteratur. Så når jeg skulle slappe af, orkede jeg ikke at læse mere, men kastede mig over noget håndarbejde i stedet. Det klager jeg nu ikke over. Da jeg kom tilbage på arbejdet, havde håndarbejdsvanerne åbenbart bidt sig fast, for hyggelæsningen blev reduceret til nogle få sider, inden jeg faldt i søvn om aftenen, og så holder en bog på 300-400 sider jo længe. Det betyder, at de gode bøger til hyggelæsning hober sig op i bogreolen. Der må handles! Derfor sommerferieplan nr 1: læse bøger og gerne mindst en om ugen. Jeg har foreløbig fundet 5 stk. frem, som I får her til inspiration:

J. K. Rowling: Den tomme plads
Katrine Marie Guldager: Ulven
Katrine Marie Guldager: Lille hjerte
Kan Follett: Verdens vinter
Cecilia Ahern: Dagbog fra i morgen
Axel Holm: Hvidsten Gruppen

 

tirsdag den 2. juli 2013

Sommerferieplaner

Hurra, ferien er startet! Så skal der lægges planer. Jeg skal mest være hjemme i ferien, og det giver luft til mange planer.
Plan nr. 1: Jeg vil læse bøger, mange bøger eller i hvert fald gerne mindst en om ugen.
Plan nr. 2: Jeg vil rydde op og ordne hist og pist i huset.
Plan nr. 3: Jeg vil svinge en malerpensel hen over trængende steder inde eller ude.
Plan nr. 4: Jeg vil hækle og sy, måske endda strikke.
Plan nr. 5: Jeg vil ordne have. Vil og vil er måske så meget sagt, men jeg SKAL.
Plan nr. 6: Jeg vil besøge venner og familie. Ja, de må da også gerne komme her forbi.
Plan nr. 7: Jeg vil se nogle gode film.
Planerne står i en ikke-prioriteret rækkefølge og vil blive uddybet i kommende indlæg hen over sommeren.
Hvilke planer har du for din ferie?