Sider

søndag den 25. august 2013

Walkathon

Ugen begyndte med et højt energiniveau (se forrige indlæg) og den sluttede ligesådan. En veninde og jeg har i nogle år haft den tradition at gå Ecco Walkathon i København. I år var ingen undtagelse, så vi startede fra Kastellet og begav os ud på 10 km ruten. Der er masser at se undervejs...
Den "forkerte" havfrue...

...og den rigtige.

Imponerende sandskulpturer...

...og et steelband.
Det er også en god anledning til at få talt ordentligt igennem. Vi går jo bare der og går, så vi får som regel vendt hele vores verdenssituation. Da vi nåede i mål på Kastellet i år, havde vi begge denne oplevelse: "Er vi her allerede?!" Vi var hverken færdige med at gå eller tale. Madpakkerne kaldte på os, så dem spiste vi, inden vi gik ud på den korte rute (6 km). Da vi nåede Kastellet anden gang, var vandretrangen stillet, og det passede os fint at nyde kaffe, druer og nødder siddende i græsset, mens vi lyttede til afslutningskoncerten med Nabiha.
Hvad aftenen skal bruges til? Et fodbad, en tøsefilm og lidt hækling.

mandag den 19. august 2013

Mageløse mandag

Kender I det, når en dag bare stryger derudaf, når energiniveauet tilsyneladende er i top og alt lykkes? Sådan en dag har jeg haft i dag. De findes jo, den slags dage, de rammer mig ind i mellem, men det mest mageløse er, at det skete på en mandag!

Dagens indtryk:

 • Cyklede til og fra arbejde uden at skulle bekymre mig om regnvejr.
 • Oplevede friske og glade børn, der syntes det, jeg havde planlagt til timerne, var interessant (eller også hørte jeg bare ikke bemærkningerne om at det var kedeligt :-)).
 • Havde gode samtaler med kollegaer.
 • Købte ind på vej hjem: det nødvendige, de gode tilbud og Hendes Verden til kaffen.
 • Blev mødt af en bogpakke ved døren med nye hækle/kreabøger.
 • Blafrede hurtigt gennem blad og bøger til kaffen og glæder mig til nærlæsningen.
 • Løb en tur og løb en større del af ruten, end jeg plejer (startede på minus for 5 uger siden!).
 • Konstaterede at mit bælte skal have et ekstra hul, hvis det skal opfylde formålet.
 • Arbejdede videre med forberedelse til undervisning og møder, samt årsplaner.
 • Afprøvede en ny salat til aftensmaden. Madpakken i morgen bliver SÅ lækker og vinder garanteret madpakkesammenligningen med min kollega!
 • Kunne nå at læse med på flere blogge OG skrive et indlæg på min egen.
Det har bare været en mageløs mandag, eller også har det været en rimelig almindelig hverdag, og så må det være summen af alle de små ting, der gør forskellen.

Fortsat god uge til jer alle!

søndag den 11. august 2013

Knap problemer

Ikke mit værk men min bestilling. Mine strikkekundskaber rækker ikke til snoninger, så jeg måtte have min faster til at lave denne vest til mig. Opskriften er Duddeluttes "Den voksne tøs", og garnet er fra Garn Garagen, vist nok en silke/uld blanding. Nu mangler den bare knapper, og her opstår problemet. Jeg har disse fine stofknapper købt i Netto, men der er kun 2 af hver, og jeg skal bruge 3! Skal jeg blande dem, fx tage 3 forskellige eller 2 ens og en, der stikker ud? Eller skal jeg hellere gå ud og købe nye knapper?


lørdag den 10. august 2013

Sommerhækling

Jeg har lavet endnu et hurtigt, lille projekt: en sommerguirlande med mini-doilies i forskellige farver. Opskriften er fundet hos Yarnfreak. Den finder nok et hjem en dag...

onsdag den 7. august 2013

Zpagettimåtte

I sidste weekend havde jeg lyst til et hurtigt projekt, og valget faldt på en rund måtte i Zpagettigarn. Jeg kan fortælle, at det er varmt at hækle noget så tykt og tungt i 28-30 graders varme, men nu var jeg jo gået i gang. Opskriften har jeg fundet hos Järbo Garn. Jeg har hæklet i 2 farver: brun og råhvid med prikker, og måttens diameter er 67 cm. Nu skal der så bare støvsuges, før jeg lægger måtten på gulvet i soveværelset - ØV altså!


tirsdag den 6. august 2013

Garn i sommerlandet

På en af mine ture ud i det danske sommerland besøgte jeg denne gårdbutik, Naturligheder. Den ligger ude på landet (ja, det siger vel sig selv, når det nu er en gårdbutik) ikke langt fra Marielyst på Falster. De sælger garn, masser af lækkert garn, og jeg måtte selvfølgelig have noget med hjem. Jeg er ikke så god til bare at købe garn for at have det liggende. Jeg skal helst vide, hvad jeg skal bruge det til. Det er jeg til gengæld forholdsvis god til at få ideer til. Jeg købte en lækker, tynd mohair i lilla og nogle nøgler Geilsk bomuld og uld. Foreløbig kommer garnet på materialelageret, for der er andre projekter, der skal laves først.
Et sjal eller en lille poncho?

Stribet sommerbluse med kontrastfarve?

mandag den 5. august 2013

Færdig sommerbluse

Så blev sommerblusen endelige hæklet færdig. Det tog sin tid og et par omveje, men sådan kan det gå, når hæklefastheden ændrer sig i projektforløbet. Jeg har ikke savnet den, men er sikker på, den bliver god at bruge på lune sensommerdage med en farverig top under.


søndag den 4. august 2013

Penalhuse og makeuppunge

På dette tidspunkt af året er jeg som regel ved at gå lidt i panik, fordi sommerferien nærmer sig afslutningen og hverdagen truer. Sommetider føler jeg ikke, jeg har nået det, jeg gerne ville i ferien, og får pludselig meget travlt. I år er det nu gået godt med at gøre, hvad jeg havde planlagt og samtidig nyde ferien fuldt og helt. Men nu skal jeg snart indstille mig på hverdagen. Jeg er begyndt ganske blidt ved at sy mig et nyt penalhus - det greb bare om sig... Jeg har brugt Christinas fine DIY på makeuppunge, som du kan finde HER. Jeg har brugt stof på ydersiden og voksdug indvendig.

1. udgave: Lidt for bredt til penalhus, synes jeg.

2. udgave: Mit nye penalhus

3. udgave: Det går jo meget godt!

4. udgave: Skolestartsgave til en pige, jeg kender.
Hele "familien"lørdag den 3. august 2013

Sommerhustæppe

Nogle af mine venner er nye sommerhusejere og i sommerens løb har jeg besøgt dem i huset, der skiftevis kaldes "ruinen" og "ferieparadiset". Jeg måtte have en gave med til højnelse af hyggen i huset og lavede dette tæppe. Stofferne er dels nyindkøb, dels stykker jeg har fået af fru Sommerhusejer selv og genbrug/rester fra egne gemmer. Bagsiden er et billigt fleecetæppe fra Ikea. Et hyggetæppe skal jo være lidt lunt. Tæppet blev godt modtaget og får måske lov til at spille en rolle i farvevalget i huset i øvrigt.fredag den 2. august 2013

Yndlingssommertasken

Og vupti gik der 2 uger uden nyt på bloggen. Jeg har ellers været produktiv, det er bare ikke nået herind. Det rådes der bod på de kommende dage.

Yndlingssommertasken har i et par år levet et usselt liv i bunden af skabet, fordi hanken var faldet af. Den er forsøgt repareret før, men det holder ikke. Nu er hele hanken blevet forstærket med elefanter, for yndlingstasker smider man jo ikke ud.