Sider

søndag den 30. marts 2014

Noas ark

I disse uger ligger Noas Ark i Køge Havn. Et kæmpe skib: 70 m langt, 10 m bred og 13 m høj. Inden i arken er der udskårne træfigurer, der fortæller de kendte historier fra Bibelen. Der er selvfølgelig også en del dyr, tøjdyr godt nok, og et par ægte udstoppede giraffer så man kan få en fornemmelse af, hvor høj arken er. Det var et meget passende og interessant udflugtsmål sådan en solskins søndag. Og så er jeg jo forberedt til den kommende uge, når jeg sender skoleelever ombord på skibet.


lørdag den 29. marts 2014

12 months of knitting planer

Martsmåned nærmer sig kraftigt slutningen, og det er tid til at lægge planer for de næste måneders "12 months of knitting" projekter. Jeg bliver ved det babyrelaterede lidt endnu, for jeg er begyndt på et babytæppe, der ikke bliver færdig i marts. Det er altså svært at vælge projekt for flere måneder, så jeg skruer planlægningsperioden lidt ned. Den korte liste ser sådan ud:

April: Babytæppe "Bjergtop" fra Lutter løkker.
Maj: Kortærmet bolero

Begge dele er hæklede, men det må man godt ifølge mine regler for "12 months of knitting".
Begyndelsen på en bjergtop

fredag den 28. marts 2014

Færdig trøje

Jeg er også blevet færdig med mit andet babyrelaterede martsprojekt, den lille restetrøje. Jeg havde ikke behøvet at spekulere på, om garnet slog til. Det rakte fint, og der blev endda lidt til overs til et par bamser. Trøjen er størrelse 0-3 måneder, og modellen er Rilletrøje fra Lene Holme Samsøes bog "Babystrik på pinde 3". Bamseopskriften kommer også derfra. Er det ikke nogle fine bamseknapper, jeg har fundet?


onsdag den 26. marts 2014

Færdigt babyrelateret martsprojekt

Så fik jeg samlet alle kuglerne. De blev til 2 rangler, der er rasleboks i den største kugle. Modellen hedder "Rundt omkring" og kommer fra bogen "Lutter løkker". Overskueligt projekt - det er monteringen, der tager tid!


fredag den 14. marts 2014

Et dilemma

Jeg strikker som sagt en lille trøje af rester, men jeg er ikke sikker på, der er garn nok. I hvert fald ikke af den hvide. Nu skal jeg så beslutte, om jeg skal fortsætte striberne på hele det ene ærme, og lave det  andet ensfarvet, eller lave det nederste af begge ærmer ensfarvet. Hm.

tirsdag den 11. marts 2014

Strik med armene

Det er tilladt at synes at overskriften giver sig, for man strikker jo altid med armene, ikke? Måske skulle overskriften være "Strik uden pinde" i stedet, for der er ikke pinde involveret. I stedet har man maskerne på armene. I videoen kan man se, hvordan man strikker et tørklæde på den måde. Nu er det ikke lige sæson for store tykke tørklæder (heldigvis), men til næste vinter kan det måske være godt at have. Kik også ind hos Handimania, hvor DIY'en kommer fra.

søndag den 9. marts 2014

Masser af kugler

Alle de hæklede kugler falder også ind under kategorien babyrelateret. De ender nemlig som to rangler, en pigeversion og og en drengeversion selvfølgelig.

lørdag den 8. marts 2014

Det' en ommer

For ikke længe siden viste jeg begyndelsen på en babytunika frem her. Jeg var nået en del længere, da det gik op for mig, at farverne overhovedet ikke duede til en lille pige. Altså blev det hele høvlet op, og jeg startede forfra på en lille drengetrøje. Denne gang passer farverne i det mindste, hvordan resultatet bliver vil tiden vise.

fredag den 7. marts 2014

Noget om opmuntring

I dag vover jeg at lade skriblerierne bevæge sig udenfor den kreative sfære. Det skal handle om opmuntring - den opmuntring, vi alle kan have brug for, og som man kan være heldig at få fra uventede kanter.
Et eksempel: Først på ugen var jeg henne og købe ind. Vejret var koldt, blæsende og vådt, og arbejdsdagen havde været lang. I kan sikkert forestille jer sindstemningen - ikke høj, kan jeg afsløre. Ved supermarkedet sidder en harmonikamand, i anledning af vejret under en paraply, og spillede: "Gem et lille smil til det blir gråvejr". Det er da humor og overskud, og det muntrede i hvert fald mig op og lokkede smilet frem på en gråvejrsdag.

Dagen i dag har budt på et tandlægebesøg, og ikke bare et uskadeligt eftersyn, men et af dem hvor man skal ligge og gabe kæberne af led, mens tandlægen og assistenten undersøger, hvor meget de kan trække i mine mundvige, uden at de spækker. Da jeg på et tidspunkt kortvarigt selv bliver herre over mine kæbebevægelser, bemærker jeg, at jeg er uvant med at bruge kæberne så lidt i mit daglige arbejde som lærer. Mens tandlægen og assistenten atter tager magten, taler de om folkeskolen, inklusion og deres børn og børnebørns oplevelser. Og her kommer det opmuntrende: de deler bekymringen for, hvad de seneste og kommende ændringer vil betyde folkeskolen, og de udtrykker respekt for det arbejde, lærerne gør, med alle de udfordringer de møder. Jeg kan af gode grunde ikke bidrage til samtalen, men ligger bare og bliver glad inderst inde.

Efter endt behandling siger klinikassistenten: "Du spænder meget i skuldrene, når du bliver behandlet". Det kan jeg godt mærke - jeg er anspændt og tung i hovedet. Jeg forklarer hende, at jeg som barn var en af dem, der skulle holdes meget hårdt i hånden for at blive nogenlunde roligt i tandlægestolen, og det er stadig ikke helt let, men tænderne skal jo passes. Så synes hun egentlig, at jeg klarer det meget godt, men om jeg har tid til et kvarters massage i deres massagestol? Og pludselig blev tandlægebesøget meget mere behageligt! Hvem skulle tro at et tandlægebesøg kunne være så opmuntrende?!

Disse to små oplevelser har fået mig til at tænke på, hvad jeg gør for at opmuntre mine omgivelser? Opmuntrer jeg "bare" når det forventes, eller når det gælder folk, jeg kender? Hvordan gør jeg den lille forskel? Et klart svar har jeg ikke endnu, men det er da en tanke værd. Hvad gør du for at opmuntre dine omgivelser?

P.S. Undskyld det teksttunge indlæg - nogle tanker kræver mange ord.

torsdag den 6. marts 2014

Noget babyrelateret

Martsmåneds projekt til "12 months of knitting" udfordringen er babyrelateret. Faktisk bliver der tale om projekter. Der er nemlig flere babyer på vej hos familie og bekendte, så jeg får brug for nogle barselsgaver. En af de ting, jeg er i gang med, er en lille tunika af restegarn fra min stribede top.

tirsdag den 4. marts 2014

Stribevis af striber

Det lykkedes mig faktisk at strikke toppen færdig forrige søndag. Men så er der jo lige monteringsarbejdet tilbage. Det tog nu ikke lang tid at hæfte de få ender og skylle toppen op, så nu kan den erklæres helt og aldeles færdig!
Opskriften har jeg fundet i et "Sommerstrik"-hæfte fra Hendes Verden, og den står også i Politikens bog "Vild med garn". Egentlig skulle den strikkes i hør, men jeg valgte Geilsk Bomuld og uld i stedet. Den er dejlig blød og kan snart komme i brug over en langærmet T-shirt.