Sider

søndag den 1. december 2013

Og pludselig sker der noget...

Sådan var min fornemmelse, da dagen begyndte i går. Jeg så frem til en dag, hvor jeg havde besluttet mig for at lave lige præcis det, jeg havde lyst til, så der blev ikke gjort rent eller ordnet have eller vasket tøj. Jeg råhyggede i sofaen med strikkepinde, hæklenåle og garn, med tekoppen og fjernbetjeningen inden for rækkevidde, med nogle løse planer om at købe lidt ind, gå en tur og lave let og lækker mad.

Så ringede telefonen, og jeg hørte min kordirigents stemme spørge, hvor jeg var henne, koret var i gang med opvarmningen? I det øjeblik skete der flere ting: Det gik op for mig, at jeg skulle ud og synge koncert, at jeg havde skrevet det i kalenderen på søndag d. 1. december, og at jeg havde temmelig travlt. Sådan kan man også få pulsen op! Jeg sprang op af sofaen, kastede mig i det sorte kordress og greb noderne, der selvfølgelig ikke sad i rigtig rækkefølge i den rigtige mappe, så det gik der værdifulde minutter med at ordne. Smed de nødvendige ting i en taske og skyndte mig ud i bilen og afsted. Lavede et kort stop ved en hæveautomat (Kontanter var et must, vi skulle synge på et julemarked) og brugte køreturen på 20 minutter til at få puls og vejrtrækning i ro og varme stemmen op. Jeg nåede koncertstedet 5 minutter før, vi skulle synge, 45 minutter efter jeg tog telefonen. Ret godt gået, synes jeg selv. Det eneste, jeg havde glemt, var det julerøde tilbehør til det sort kordress, men mine flove, røde kinder klarede den lille detalje!

Koncerten gik godt, jeg fik efterhånden så meget ro på, at jeg kunne nyde det. Den kop gløgg, jeg fik i pausen, hjalp måske til. Resten af dagen? Den gik, som jeg oprindelig havde planlagt - i sofaen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar