Sider

torsdag den 28. februar 2013

Å som...

Åben for den udfordring, det har været at skrive indlæg fra A-Å.
Ål for den måde, man har snoet sig i forsøget på at finde på gode ideer til alle bogstaver.
Åndrig har man prøvet at være til tider.
Åndet er det somme tider blevet.
Åndeløs af spænding efter at se, hvad andre har skrevet.
Åbenhjertige har manges indlæg været.
Åndehul for den pause, det har givet i en travl hverdag at skrive selv og læse andres skriverier.
Åkander eller andre blomster har Liv fortjent for at få ideen.
Åh, det er slut med A-Å!

onsdag den 27. februar 2013

Ø som øer

Tja, noget skulle jeg jo finde på, og der er nu noget specielt ved øer. Det, at man er nødt til at gøre en særlig indsats for at kunne komme dertil eller derfra. Jeg er selv bosat på en ø (nogle af jer vil måske kalde den Djævleøen) og har været på flere forskellige øer. Nu vil I måske indvende, at det da ikke er særlig svært, da Danmark er et ørigt land, men jeg må med skam melde, at jeg mangler at besøge rigtig mange danske øer.

Jeg har været på Samsø, Fyn (ikke bare kørt over) og Als på ferie. Lolland, Falster og Møn har fået en-dags-visitter og Sejerø en hel weekend. Amager er strengt taget også en ø. Den har jeg besøgt mange gange, ind i mellem for at flyve til fjernere øer derfra. Den danske ø, jeg har besøgt mest, ud over den jeg bor på, er Bornholm. Her har jeg selv boet i et par omgange, dog husker jeg ikke den første gang, da jeg var nyfødt. Jeg har holdt ferie på øen et utal af gange på alle årstider. Det var dér, jeg holdt min første ferie uden mor og far på familiebesøg hos faster og onkel. Mærkelig nok svømmer det digitale fotoalbum ikke over med minder fra de danske øer - jeg kan ikke finde et eneste billede derfra, men en del af ø-oplevelserne fandt nu også sted i min barndom, d.v.s. i den prædigitale tidsalder!

Til gengæld har jeg besøgt andre mere eller mindre eksotiske øer ude i verden, så her kommer billederne.
Tenerife - vulkanen Teide 
Korsika 

Her boede jeg
Et vildt og bjergrigt korsikansk landskab
Peru - sivøer på Titicacasøen
Peru - solnedgang fra Amantani i Titicacasøen
Peru - besøg på øen Taquile, hvor mænd i alle aldre strikker

Peru - udsigt fra Taquile over Titicacasøentirsdag den 26. februar 2013

Æ som æg

Der er ikke så længe til påske, så æggene begynder at snige sig frem. Disse metalæg er fra Søstrene Grene. Jeg har planer om hæklede æg, hvis jeg får tid. Måske som dem jeg har set hos Halager, de er så fine.

mandag den 25. februar 2013

Z som zig-zag

Mit zig-zag sjal er blevet færdigt! Jeg er godt tilfreds med resultatet, selv om jeg har lavet nogle kreative fortolkninger af mønsteret undervejs. Da jeg ikke er så erfaren udi mønsterstrik, var jeg noget udfordret, indtil jeg lærte det at kende og lavede mit eget system til at finde ud af, hvor langt jeg var i mønsteret.
Jeg spekulerer over, om jeg vil føle mig som Batman, når jeg bruger sjalet?

søndag den 24. februar 2013

Y som yndling

Yndlingshåndarbejde: Hækling
Yndlingskage: Kanelkage med chokoladeglasur
Yndlingsfarve: Pink, nej, lilla, nej, turkis, nej...
Yndlings tv-serie: Stolthed og fordom
Yndlingsforfatter (lige for tiden): Ken Follet
Yndlingsmad: Boller i karry
Yndlingsårstid: Sommer
Yndlingsslik: Alt, desværre

Hvad er din yndlings...?

lørdag den 23. februar 2013

X som kryds

Måske er det lidt snyd, men x står for de ting, jeg kan sætte kryds ved, og det kan være meget tilfredsstillende at sætte x ved ting, der har stået på listen over gøremål. Jeg kan sætte
X ved stearinlys
X ved filmen "De urørlige" - kan varmt anbefales.
X ved bogen "Brobyggerne", som jeg har lyttet til, mens jeg har hæklet og strikket.
X ved cafebesøg med en veninde.
X ved hygge hos min mor.
X ved første forsøg med Zpagettigarn.
Kort sagt: X ved en godt brugt vinterferie.
Fortsat god weekend.

fredag den 22. februar 2013

V som vinder

Det er da en god dag at afsløre en vinder på, ikke? Der er selvfølgelig tale om vinderen af min give away med opskrift fra Duddelutte og garn. Vinderen er Kathrine fra Syslefeen! Tillykke og god arbejdslyst. Send mig en mail med din adresse og navnet på den opskrift, du ønsker, så sender jeg lækkerierne til dig (mettethornbech(a)gmail.com).
Vinderen er udtrukket v.h.a. Findenvinder.dk.

torsdag den 21. februar 2013

U som ulden

Ulden som i uldne sweatre, ikke som i "der foregår noget uldent".
Jeg har flere uldne sweatre, som jeg har haft i mange år og bruger med mellemrum, men en god sweater er ikke til at slide op. Man kan heller ikke få for mange...
Disse sweatre har jeg ikke lavet selv - det rækker min strikkekompetence og tålmodighed ikke til. De er alle købt i Tallinn, Estland over en årrække. Her er denne fantastiske gade med strikkeboder ved den gamle bymur. Tidligere var det meste håndstrikket, det kan man tvivle på det er nu, ligesom man kan tvivle på, at det er lavet i Estland (måske snarere Kina?), men det ændrer ikke ved, at sweatrene og alt det andet strik er flot. Hvis I skulle komme forbi, så hold øje med jeres ting. Det er desværre et sted, der tiltrækker både turister og lommetyve. Hov, så foregår der alligevel noget uldent!
Billede fundet på nettet
Den første sweater er købt i 1995, tror jeg. Den er mindst 2 numre for stor til mig, men termometeret sagde -14 grader den dag, jeg købte den, så sweateren blev "prøvet" ved at holde den op mod min ryg, der var pakket ind i en dunjakkke. Den er fantastisk til hyggebrug, og hvis man er halvsløj eller rigtig syg.

Den anden sweater er meget varm og god til efterårsskovturen eller lignende situationer, hvor man er ude længe.
Den tredie sweater er den pæne, der bliver brugt på arbejde på kolde dage.
Den fjerde er ikke en sweater men en stor poncho. Den har overtøjskarakter, men er også god at putte sig i, når fyret er gået ud, og der er 16 grader inde og -5 grader ude!
Det var mine estiske souvenirsweatre. Måske præsenterer jeg jer for de peruvianske en anden gang.

onsdag den 20. februar 2013

T som tæppe

Firkanterne er blevet samlet, og der kom et fint tæppe ud af det! Jeg har hæklet det af 1108 g Lima fra Drops, og det måler 112 x 145 cm. Tæppet er ikke så stort, men tilpas at have over benene, når man alligevel skal have armene fri til at nørkle. Opskriften kan findes her hos Garnstudio.
tirsdag den 19. februar 2013

S som stearin

Engang for længe siden samlede jeg lysestumper sammen, fordi jeg ville smelte dem om til nye lys. Det blev bare ikke til noget der for 10-15 år siden, men stumperne fandt jeg i en pose på materialelageret, hvor den tog uforholdmæssig meget plads. Så nu skulle det være, og jeg har i dag kastet mig over stearinsmeltningen. Om der kommer pæne lys ud af det, må vi se en anden dag.


 

mandag den 18. februar 2013

R som rengøring

For det meste jeg bestræber mig på at skrive noget, der kan være interessant for andre og ikke mindst for mig selv. Så jeg vil være den første til at indrømme, at dette indlæg er helt forfejlet! Men det er R-dag, og en del af dagen er gået med rengøring, så...

Jeg bryder mig ikke om at gøre rent, så er det sagt (i øvrigt er det måske en anelse FOR diplomatisk udtrykt!). Jeg bliver pludselig verdensmester i overspringshandlinger og kan næsten altid finde en god forklaring på, hvorfor det sagtens kan udsættes, når rengøring af domicilet er ved at være tiltrængt. Når nullermændene holder fest i hjørnerne, begynder jeg at overveje, om ikke jeg skal gøre noget ved det. Og det er ikke, fordi det tager lang tid at rydde dem af vejen, der er jo ikke tale om en herskabsvilla (hvis der var det, havde jeg vel haft råd til en rengøringsdame). Jeg synes bare, der er så mange ting, det er umådelig meget sjovere at bruge tid på end rengøring.

Hvis jeg kan mærke, at trangen til at gøre rent helt udebliver, griber jeg til det ultimative kneb: Jeg inviterer gæster. Jeg vil jo ikke risikere, at gæsterne falder over nullermændene, så det kan få mig til at fatte støvsugeren og gå på jagt. Men er det egentlig ikke lidt synd for dem, nullemændene? De gør jo ingen fortræd, altså medmindre man har husstøvmideallergi, men det har jeg heldigvis ikke. Hvem ved, måske er en nullermand bare en ven, du ikke har mødt endnu. Okay, det sidste er måske lidt langt ude, men sikke en undskyldning for ikke at støvsuge!

P:S: Her skulle have været et billede af en nullermand, men jeg har jo gjort rent i dag...
P.P.S. Dagens indlæg er nok en smule overdrevet, men det fremmer som bekendt forståelsen.

lørdag den 16. februar 2013

fredag den 15. februar 2013

O som orkis

Orkis er en gren af håndarbejdsuniverset, jeg ikke har prøvet endnu, men det er noteret på listen over ting, der skal læres engang. Min fars faster orkerede meget, også da hun blev ældre og ikke så godt længere. Hun have mønsteret i hovedet og bevægelserne i hånden, og jeg tror, næsten alle niecer og nogle af nevøerne er blevet begavet med disse fine mellemlægsservietter. Jeg har 12 stk. og nyder at bruge dem, når der byder sig en lejlighed.

O som orkide, fordi den er så flot lige nu.torsdag den 14. februar 2013

N som nye dimser

Når jeg får en ny dims (læs: gadget a la smartphone eller iPad), går jeg ikke nødvendigvis straks i gang med at finde ud af, hvordan den virker. Ofte bliver dimsen en undskyldning for at hækle eller sy. Den skulle jo nødigt komme noget til, så jeg må lave et cover. Et par af mine kollegaer har gentagne gange kommenteret mit iPadsleeve, altid i humoristiske vendninger, og udtrykt ønske om et lignende og gerne med kniplinger. Da de så mit hæklede telefoncover, syntes de åbenbart, målet var mere end nået for, hvor langt man kunne drive sine kreative udfoldelser. Den ene måtte dog spørge: "Mette, har du også hæklet et cover til din nye bil?" Behøver jeg skrive, at der er tale om mandlige kollegaer? Svaret på herrens spørgsmål er i øvrigt nej, og jeg har det faktisk lidt skidt med, at den lille dyt skal stå uden beskyttelse i al slags vejr.

Nye dimser står også for nyindkøbte kreating. Jeg var til tandlægen i går, det var i sig selv nogenlunde smertefrit, men tandlægen bor på Frederiksberg, og så var jeg lige forbi Panduro, Garn-iture og Søstrene Grene. Jeg måtte købe denne dåse. Jeg ved ikke lige, hvad den skal bruges den til , men den kan måske holde samling på nogle af de småting, jeg ellers købte.


onsdag den 13. februar 2013

M som mælkeflasker

Mens jeg, lettere utålmodigt, venter på forår, pønser jeg på at pynte de små, søde mælkflasker, så de kan tage imod forårs- og sommerblomster, når de kommer. Måske med mønstre, merceriseret mørkeblåt garn eller magisk maskingtape.

tirsdag den 12. februar 2013

L som lænestol

Det ultimative yndlingsmøbel i huset er min store, hyggelige lænestol. Jeg kunne bo i den, hvis det skulle være. Faktisk har jeg ind i mellem sovet i den, når høje græspollental har forhindret mig i at finde ro i vandret position. Det er fra denne lænestol mange hækle- og strikkeprojekter udgår. Film og bøger nydes og verdenssituationer ordnes med familie og veninder herfra. Inderst har den en turkis uldpolstret overflade, yderst en kjole syet af undertegnede, som kan vaskes eller skiftes ud efter behov. Komforten forhøjes med en puf til benene. En god lænestol - det er livet!

mandag den 11. februar 2013

K som kage

Kage er godt til mange ting. Når der skal fejres, hygges, trøstes, slappes af, afstresses - fortsæt selv. Jeg kan ikke lige komme på en kage, jeg ikke kan lide. Til gengæld har jeg heller ikke en yndlingskage. Det skulle da lige være denne her - en sød kage, der med garanti gør dig i godt humør og ikke sætter sig på sidebenene!


Black Forest Cake from Marion Ber on Vimeo.

søndag den 10. februar 2013

J som jumbo

Jeg glæder mig til at tage hul på disse jumboruller med Zpagettigarn. De rummer henholdsvis 850 og 1050 gram garn. Det skal hækles på hæklenål nr.12, men jeg har endnu ikke helt besluttet mig for det færdige produkt.

fredag den 8. februar 2013

H som herligt

Herligt at have weekend.
Herligt med fastelavnsboller og te.
Herligt med tid til at hækle.
Herligt med en god film.

Ha' en herlig weekend!

torsdag den 7. februar 2013

G som Give Away

Nu har jeg skrevet på bloggen i 4 måneder, så det er tid til en Give Away - glimrende valg af dag, ikke? Gaven er selvfølgelig garn købt på Garn-Garagens stand i lørdags: 3 nøgler Supersoft ren uld i flotte farver.
Desuden må vinderen få en af DuddeLuttes opskrifter. Gå ind på webshoppen og vælg en af de fine modeller, så sørger jeg for, at den bliver sendt til vinderen sammen med garnet på billedet.
Det er enkelt at deltage. Du skal bare skrive en kommentar til indlægget, så får du et lod i konkurrencen. Husk at skrive din emailadresse, hvis du ikke har en blog. Sidste chance for at deltage er onsdag den 20. februar kl. 15.00. Vinderen afsløres den 22. februar.
For god ordens skyld: Billledet er lånt hos Duddelutte og hun sponsorerer en del af denne Give Away.

DuddeLuttes vest "Den voksne Tøs"

onsdag den 6. februar 2013

F som firkanter

Det bør fejres og helst festligt: Jeg er færdig med mine 63 firkanter! Nu skal de forbindes, og de sidste ender skal fæstnes. Jeg fryder mig over at være kommet så langt. Fortsættelse følger...


tirsdag den 5. februar 2013

E som elefant

I går tyvstartede jeg lidt med min dåse med elefanter. 
Her kommer flere elefanter marcherende hen ad stoffet.
En mor og en unge er "fanget" i skumringen i Ruaha Nationalpark i Tanzania. 
Mon hun synger elefantens vuggevise?
Ellers gør Kim Larsen...
Godnat og sov godt.

søndag den 3. februar 2013

D som drillende eller dejlige dåser

I lørdags var jeg som nævnt på håndarbejdsmesse. Det var en udflugt med Sykredsen, og over kaffen drøftede vi A-Å bloglegen. Jeg havde lidt besvær med D, men de 2 øvrige medlemmer kunne ikke se problemet. Havde SykreDsen (med blødt D )måske ikke været på uDflugt til Den første håndarbejDsmesse i RøDovre? Jeg syntes ikke rigtig det gjaldt og bad de Drillende Dåser Dæmpe Den Dumsmarte Dialog.

Det var drillende dåser, nu til de dejlige! Jeg har en svaghed for metaldåser, for der findes så mange flotte. Det er lige meget om de er store eller små, nyindkøbte eller loppefund. Her er et udvalg af favoritter. Afrikadåserne er kaffedåser, jeg har fået malet på, da jeg var i Tanzania for nogle år siden.


C som charmerende cykel

Ja, jeg ved det godt: Cykel er da lige vel oplagt at bruge til C-blogindlægget, men jeg kunne bare ikke stå for denne charmerende cykel, der var udstillet på håndarbejdsmessen i Rødovre. Sadlen er sikkert dejlig lun at sidde på og styret rart at holde på, men den må blive lidt tung i vådt vejr!

Min egen cykel står og længes efter lysere og lunere vejr. Jeg bryder mig ikke om at cykle, hvis der er risiko for glatte veje og alt for dårligt vejr, men når cykelsæsonen rigtig begynder, plejer det at være skønt med frisk luft til og fra arbejde. Lige nu trøster jeg mig med at bilen har bedst af at køre en gang i mellem. Den skulle nødig stå og ruste fast...

lørdag den 2. februar 2013

B som bøger

Når man er mig, kan man godt ind i mellem få et behov for eller trang til nye bøger! Det er ikke, fordi jeg ikke har nok i forvejen, jeg har endda bøger, jeg ikke har læst endnu, men der opstod altså et behov for lidt nyt til kreaboghylden. Jeg ledte især efter hæklebøger og blev kun en anelse afledt undervejs. Bestillingen blev sendt afsted, og så måtte jeg bare vente utålmodigt på posten.

I mandags kom de endelig. Jeg havde virkelig begrænset mig, det blev til 2 hæklerelaterede bøger og en afledning. Jeg købte "The Granny Square Book" med 75 forskellige mønstre til firkanter. Nogle vil mene, det grænser til det nørdede at have sådan en bog. Jeg synes nærmest, den er uundværlig...

Kender I det, at man ser en titel på en bog og tænker: "Den må jeg læse!", før man overhovedet har læst bagsiden? Det var tilfældet med den anden bog "Hooked on Murder". Den er da hæklerelateret - undertitlen er "A Crochet Mystery", og jeg tænkte straks: Er vi ude i noget Miss Marple-agtigt? Jeg er ikke nået langt i den endnu, men kan afsløre at heltinden er en 48-årig eventkoordinator i en boghandel i Los Angeles, der forsøger at opklare, hvem der slog lederen af hæklegruppen ihjel. Hun kommer selv under mistanke og må lære at hækle for at opklare mysteriet. Og hvad er det gruppen hækler? Granny squares/oldemorfirkanter! Vupti, så blev den bog relevant, og der er endda en opskrift bagerst i bogen!
Afledningen var i øvrigt Magne Hovdens "Sameland", men den er ikke hæklerelateret, derfor intet billede.
Jeg synes stadig, der mangler noget på kreaboghylden, men måske kan jeg få dækket behovet på håndarbejdsmessen i dag.

fredag den 1. februar 2013

A som arbejde

I dag den 1. februar begynder bloglegen A-Å, og jeg skal jo så starte med A...

I dag var også dagen, hvor jeg begyndte på mit faste arbejde igen efter at have holdt uddannelsesorlov et halvt år. Det har skam også været arbejde, bare på en anden måde. Det har været dejligt og udfordrende at fordybe sig i bøgerne igen. Eksamenerne, der fulgte med, har også været en udfordring, men det er heldigvis gået godt.

Normalt ville jeg gribe til skønlitteratur om aftenen, når jeg skulle slappe af, men det har jeg ikke haft lyst til, når jeg allerede har læst i flere timer. Det har vist sig at være en stor fordel - ja, nærmest en gave. For så var der jo tid og overskud til de kreative nørklerier.

Nu er jeg så blevet ramt af hverdagen. Det er godt at være tilbage, men hårdt! Jeg er ikke rigtig oppe i tempo og skal lige finde mig selv i mine nye opgaver. Men det kommer hurtigt - det er det nødt til! I fritiden glæder jeg mig til at læse skønlitteratur igen og håber, der stadig kan findes tid og overskud til nørklerierne også.

En af mine kollegaer havde sidste arbejdsdag i dag, og hun fik et af overskudsnørklerierne som afskedsgave: Et par pulsvarmere hæklet efter en af  Sidsel Sangilds opskrifter fra bogen "Hæklede gaver".