Sider

onsdag den 31. oktober 2012

Sykreds

I Matador har Maude og borgerskabets andre damer ind i mellem sykreds. Formålet var vist at lave ting der kunne sælges til fordel for et eller andet godt formål. I den kommende weekend skal jeg have sykreds eller rettere nørkleweekend, som vi har valgt at kalde det. Det gode formål er at vi skal hygge os med strikke-, hækle- eller sytøjet, mens vi snakker eller ser film og holder de reglementerede pauser, for uden mad og drikke... Jeg kan nu ikke afvise, at der kan blive produceret et par grydelapper til en julebazar.

Heldigvis får jeg besøg af et par super-strikkere, for jeg er gået i stå i mit strikketøj. Mine evner udi strikning er under udvikling, og jeg er meget bevidst om ikke at kaste mig over for store projekter. Jeg mente, jeg havde fundet en god model i en bluse fra Drops. Det er jo bare et forstykke og et bagstykke og næsten lige op. Oven i købet strikket i bouclégarn, der kan camouflere evt. ujævn strikning. Smart, tænkte jeg, lige indtil jeg måtte pille de første 30 cm op, fordi jeg strikker så løst, at resultatet ville blive en størrelse for stor!

Nu er jeg så nået dertil på forstykket, hvor jeg skal strikke masker op, tage ind og ud, og hvad ved jeg. Hjælpen er påkrævet og heldigvis også på vej - jeg glæder mig.

Det bliver måske godt en gang.
 

tirsdag den 30. oktober 2012

Dart og Matador

Dartskivepuden er lavet af overskudsgarnet fra mit oldemorfirkanttæppe. Der var rigeligt, for der skulle endelig ikke mangle til tæppet. Selv om jeg har en udmærket opskrift på hæklede grydelapper, bliver det kedeligt i længden, når man bare har de samme farver at gøre godt med. Derfor kastede jeg mig over den enkle pude, der blev færdig på et par aftner med mange genudsendelser i fjernsynet. Det er da hyggeligt at hækle til Matador. Man behøver jo ikke se Maudes ansigtsudtryk for at vide, hvornår hun er nødt til at gå op og lægge sig. Idéen til puden fandt jeg hos her Stof og Stil.


søndag den 28. oktober 2012

Hækling er et hit!

Og det har det været for mig i mange år. Jeg kan huske, jeg som barn sad ved siden af min farmor, mens hun hæklede. Hun prøvede også at lære mig det, men det blev ikke til mere end nogle fine, lange luftmaskesnore! Jeg lærte det først som voksen, da jeg gik på seminariet. Jeg skulle i praktik i håndarbejde med 2 piger, der havde håndarbejde som linjefag (det har jeg ikke). De ville gerne lære klassen at hækle, og det gik jeg med til under forudsætning af, at de lige lærte mig det inden praktikken. Jeg fik et lynhurtigt grundkursus i luftmasker og fastmasker, som var de masker, eleverne skulle bruge til deres boldnet. Jeg husker ikke, hvordan selve praktikken gik, men hvad angår hækling, var jeg "hooked"!
Mit største projekt til dato er dette tæppe af  126 oldemorfirkanter. Det er hæklet af bomuldsgarn og er ret tungt og ikke særlig lunt, men det ser dekorativt ud på gæstesengen.

fredag den 26. oktober 2012

WIP

Nej, overskriften er ikke en tyrkfejl! WIP står for Work In Progress, og jeg har flere arbejder i gang på hæklenål, strikkepinde og symaskine. Nogle har ligget læænge, fordi jeg lige er blevet optaget af noget andet. Andre er gået i stå, fordi jeg er kommet til et besværligt eller kedeligt sted i processen. Nogle projekter kører godt. Det gælder fx det tæppe, jeg er ved at hækle.
Der hækles runde firkanter.

Nogle af farverne
Jeg havde ellers hæklet et tæppe, da jeg fandt denne Drops opskrift. Men som en veninde siger: "Man kan ikke have for mange tæpper!", og da jeg kunne købe garnet på tilbud, var der ingen undskyldning. Jeg er godt halvvejs med firkanterne (der skal laves 63), og så skal det jo "bare" samles.

onsdag den 24. oktober 2012

Sengetæppe


Et færdigt håndarbejdsprojekt jeg er glad for - mit sengetæppe.

tirsdag den 23. oktober 2012

Fold en frø

I efterårsferien besøgte jeg venner i Bjerringbro. Deres 3 piger var på ferie hos bedsteforældrene, men inden afrejsen havde den ældste givet følgende besked til sin mor: "Kan du ikke sige til Mette, at hun skal folde en frø til mig, så jeg kan lære det?" Forventningerne var store, og hun havde vel også noget at have dem i, fordi jeg, sidst vi sås, havde foldet æsker til alle 3 piger, og så kunne en frø vel ikke være så svært! Hmm...

Nu vil jeg nødig skuffe  min unge veninde, men det er nok et sted mellem 25 og 30 år siden, jeg foldede en frø sidst. Jeg har kunnet det engang, så jeg kan nok lære det igen. Heldigvis er Google kommet til i mellem tiden. Så her kan I se, hvordan man folder en frø. God fornøjelse!


mandag den 22. oktober 2012

Der var engang...

Der var engang en godt brugt brun ruskindsskjorte. Den havde hængt i skabet og kedet sig i rigtig mange år, men ejeren kunne ikke nænne at skille sig af med skjorten, for den var stadig god nok, men passede bare ikke ind i den nuværende stil. Altså hang den der til ingen verdens nytte...

Gammel klud

En skønne dag kom der en ny gadget i huset - en Ipad - og ejeren af skjorten og Ipadden gik straks i gang med at fundere over, hvordan hun bedst kunne klæde Ipadden på. Hun søgte på nettet og i bøger og fandt til sidst en idé i bogen Sy med Liberty. Det blev enden på den gamle ruskindsskjorte, men ikke en sørgelig ende. Den blev klippet op, kom i kulørt selskab og fik nyt liv som Ipadsleeve.

Nyt liv til gammel klud
   

søndag den 21. oktober 2012

Nu er det nu!

Nu har jeg længe gået og tænkt, at det kunne være sjovt at have et sted at samle og vise de forskellige kreative ting, jeg går og nørkler med. Det går måske et stykke tid, før denne blog kommer helt op i omdrejninger, men man skal jo starte et sted. Om ikke andet er det jo den rigtige årstid at starte en blog. Efteråret indbyder til indendørs hygge og nørklen, så jeg bør kunne finde materiale at lægge ud.

Efterårsferien bød på et par mindre projekter. I Flowerpower Patchwork af Anne-Pia Godske Rasmussen fandt jeg vejledningen til disse notesbøger med genbrugspapir. Så hurtige og enkle at lave at jeg løb tør for snaplåse til at samle dem med. Nu har jeg et sted at grifle ideerne ned til det, jeg også lige kunne lave.

Mettes nørklerier