Sider

torsdag den 4. april 2013

Lidt om påskeæg

Jeg ved godt, at påsken er overstået, men jeg var ikke meget hjemme i påskedagene, og nogle af påskerierne er først blevet helt færdige efter påske, så her er mine påskeæg:
Først dem til børnene. Jeg hæklede Kinderægskyllinger og klemte en minislikpose i maverne på dem. Inspirationen fandt jeg hos Lise. De er så søde, og jeg skal helt klart lave flere figurer. Den eneste udfordring bliver at skaffe æggene. Jeg kan jo bare købe dem, hører jeg nogen sige. Ja, men nu har jeg over nogle dage spist mig igennem chokoladen omkring æggene, og det holder jeg ikke til i længden. Den chokolade er ikke lavet til voksne smagsløg! Så hvis nogle af jer ligger inde med førnævnte plastikæg, så tænk på mig, før I smider dem ud.
 Til de voksne lavede jeg marcipanæg. Det er de mindre pæne, der er tilbage, men smagen er fin. Jeg øver mig lidt på det med chokoladeovertræk. Det går ikke godt hver gang. Jeg lavede 2 slags: den ene med hyldeblomstsaft og hvid chokoladeovertræk, den anden slags var med nougat og lakridspulver og mørk chokoladeovertræk. Opskrifterne fandt jeg her hos Odense Marcipan.
Jeg fik også hæklet disse fine æg, som jeg tidligere har skrevet om her. De blev dog først helt færdige efter påske. Egentlig meget heldigt for mig - var de blevet færdige før, havde jeg foræret dem væk på et af påskebesøgene. Nu kan de hænge og pynte i min stue i solskinnet.


1 kommentar:

  1. Det ser godt ud! Vildt søde kyllinger, og de hjemmelavede æg ser virkelig lækre ud!

    SvarSlet