Sider

tirsdag den 1. oktober 2013

Sykredsen (med blødt d) i Riga 2. del

Et meget vigtigt formål med Sykredsens tur til Riga var at få suppleret de hjemlige garnlagre. Det ene medlem af kredsen havde, på sit besøg i byen sidste år, noteret sig de usædvanlige gode muligheder, der var for netop dette! Vi besøgte 3 forskellige garnforretninger og var heldige at støde ind i en bod på et høstmarked, der også solgte garn. Vores kufferter var halvtomme, da vi ankom. Det var de ikke, da vi rejste hjem...
Vores absolutte yndlingforretning var "Hobbywool". Billedet viser indgangspartiet med garngrafitti på nedløbsrøret og strikkede klokker over døren. Det var en sjov blandet butik med finurlige udstillinger, færdigstrikkede ting til salg, typiske souvenirs, lækre og dyre filttasker og strikkekits.
Sådan laver man garn!?
Det mest interessante var gemt i baglokalet: garnet! Der var en blanding af almindelige 50-100 grams nøgler (bl.a. Rowan), større bundter (200-250 g) uden "mavebælter" og ruller med fx alpaka- eller yakoksegarn i forskellige farver. Nå, ja - nogle vil finde det spændende, at butikken solgte Norogarn på rulle!
Lun karruselhest ved indgangen
Vi fik købt en del, men måtte alligevel vende tilbage dagen efter. Der fik vi denne kommentar fra ekspedienten: "Oh, you are back again! Have you already knitted all the yarn you bought yesterday?!" Dejligt at føle sig velkommen!

Min garnføljeton fortsætter senere, men hvis du ikke kan vente, så læs mere hos Strikkoman. Hun har desuden en give-away med et lettisk vante-strikkekit i gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar